Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

BLOSSOM av CG

2004

 e: Saigon - 

ägare: Johanna Andersson

 

  Kärt barn har många namn, så även Blossom. När hon kom hit i mitten på december-08 blev det genast Blåsan. Ganska snart efter det blev det även Pirayan för hon är en aning matelak. Minst sagt. En anledning kan kanske vara att hon är flaskuppfödd eftersom hennes mamma inte ville veta av henne så hon är uppvuxen med en B-ponnyvalack, som även fick vara "mamma" på fölmönstringen.

  När hon kom var hon muskelfattig, mager, hade mugg och såg inte mycket ut för världen. Hade dessutom inte klarat veterinärbesiktningen men Johanna och hennes mamma Lena tog hem henne ändå och har pysslat om henne efter konstens alla regler. Trots att hon har trampat på sig själv, fått andra sår på ett ben som tog tid att läka så klarade hon till slut besiktningen så de slog till och köpte henne.

  Nu är hon rund och go, har ändrat sin kropp helt och hållet men humöret är detsamma, smått grinig i närheten av mat. Hon har bestämda åsikter om saker och ting. Hon "letar" kraftfoder (som inte finns) under krubban när hon ska ut på morgonen för hon har inte ett dugg bråttom utan tänker gå ut just då det passar henne och inte oss. Hon försöker även "ta sig ton" i andra sammanhang, när man fyller på hö ute i hagen t.ex. Två gånger har hon smitit ur den. Hagen. Eller nja, smitit och smitit. Hon hoppade över grinden en gång och hade sönder den en gång.

  En annan egenhet är att hon varje dag, oftast mitt på dagen, har ett eget litet race. Hon går själv och det är järnet som gäller, med brallar, bockningar och hela kitet. Jag väntar bara på att hon ska ha den lilla uppvisningen vid ridning.

  För övrigt är hon en cool tjej, verkar inte rädd för nåt och mycket nyfiken. Men "spöken" kan ju dyka upp när hon får ännu bättre kondition och styrka. Dessutom gillar hon mina pensee´r...

 

 

.