Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

ZORRO

 06-03-12

   Zorro (kastrerad bondkatt) fick vi sommaren -07. Han var då innekatt hos en 15-årig kille som inte kunde ha kvar honom. Nu är han stallkatt och verkar trivas utmärkt med det. Han gör sitt jobb mer än väl och håller möss och råttbeståndet nere. Har väl gått åt en och annan fågel också. Plus två ekorrar....

  Första dagarna vågade han knappt kika fram ur sin låda, nu skulle det inte falla honom in att flytta på sig för att nån hästkrake ska förbi. Han var inte hundvan heller men är nu dödspolare med Zanna. Han är snäll och kelsjuk, stolt och självständig. Kommer dessutom på inkallning.

   Han håller sig på gården och uppe i skogen och inga grannar har sett honom på sina tomter. Bra för grannsämjan. Jag brukar schasa hem honom när han vill följa med på hundpromenad, tror inte trafikvettet är det bästa. Han hoppar gärna in i bilar om nån dörr är öppen.

  Han har halvtaskigt minne vad gäller mattiderna, svansar runt benen 5 minuter efter att han fått mat och talar högljutt om att han har minsann inte fått något.

Och sen kom.......

 

MOLLY

4 månader

   Molly bajsade inne och fick inte vara kvar där hon var född utan skulle avlivas men blödig som man är så fick hon väl komma hit då. En stallkatt mer eller mindre.... Fast fler ska vi inte ha, hon ska steriliseras.

   Molly är en riktigt tuff kattfröken. Zorro fräste och slog efter henne de första dagarna men hon bara blundade och satt kvar så han gav snart upp det och nu är de vänner. Hon har aldrig haft vett att vara rädd för hästarna heller. Sitter gärna på deras ryggar och i deras boxar men helst på boxkanten hos Savanna och gosar och myser.

   Zanna är nog ändå favoriten att leka med. Man kan hänga sig fast i hennes päls men blir det för mycket vassa kattklor fräser t.o.m. Zanna ifrån. Då är det lugnt....i ca 2 minuter......

   Nu har hon varit här 1½ vecka och lärt sig hur kattluckorna till stallet och sadelkammaren fungerar så nu utforskas stora vida världen. Spännande!!!

   

  

.