Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

SAVANNA

 

 

1985

 Brabant - Idealist - Biarritz

 Ägare: Susanna Frithiof

 

   Savanna fick följa med vid flytten, hon var nämligen inte "avvand" från Cavatina. Nä, riktigt så illa var det väl inte men de två har hängt ihop i  ca 12 år och Sanna som äger henne tyckte nog hon skulle få det bra här uppe med sin bästa vän och det stämmer. Men nu när Cavatina är borta är hon faktiskt lite mer självständig, behöver inte ha koll på kompisen hela tiden.

   Savanna är en riktig arbetsmaskin, pigg och glad, gillar att jobba. Just därför är det nog viktigt att man själv tänker sig för och inte rider henne så länge vid varje pass, hon är trots allt snart 24 år. Fast själv tycker hon nog att 5 är en mer lagom ålder. Och en o annan brall är väl ett bevis så gott som något på det.

   Savanna är en ganska speciell fröken. Hon litar väldigt mycket på sina instinkter, hon är ett praktexempel på att hästar inte har nåt vidare logiskt tänkande. Man kan inte beskylla henne för att vara direkt cool heller men hon är nog den snällaste häst man kan hitta. Finns inget som helst elakt i henne men ibland snurrar det till lite väl mycket i huvudet. Det går hur bra som helst att kontrollera det också  (nåja, oftast iaf), bara man är lugn och bestämd själv, inte gör nån "affär" av det. Det är bara att skratta, vad ska man göra?

   Savanna bryr sig inte om traktorer, timmerbilar, skotrar, hojjar MEN...... svampar, pinnar, stenar, en o annan snöhög, hjulspår på marken, dörrarna i ridhuset och sist men inte minst: dressyrstaket och bostäverna därpå det är livsfarliga saker. Man kan säga att uteritterna ibland ter sig lite vingliga och fobin för dressyrstaket är nog en av anledningarna till att hon inte är tävlad. Men hon har blivit bättre och debuterade i somras i dressyr, (allsvenskan), och nu i höst en klubbtävling i hoppning.

   Savanna rör sig mycket trevligt med energiska bakben och har en enorm arbetsmoral. Hon är lite som en gummiboll trots sin ålder. Men hon är INTE lättriden, känns betydligt större än sina 1.58. Rumpan går åt alla håll, man måste vara snabb att rätta in den. HELA TIDEN! Man måste vara väldigt stark i sätet men ändå mjuk och följsam. Och bestämd, då litar hon på ryttaren och springer inte ifrån arbetet som annars är hennes specialitet.

   Jag är glad och tacksam för att Sanna gett mig förtroendet att ta hand om hennes Savanna på bästa sätt och det försöker jag verkligen för det är en underbar häst.

 

TACK SANNA!!!!

 

  

 

 

.