Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

 

Cavatina

 

 

1990 - 2008

Vancouver - Sombrero - Portos

 

   Jag köpte Cavatina av uppfödaren, Monica Kennedy, i mars -97. Och som med gården var det inte meningen, var en annan häst jag tittade på egentligen. Äh, kunde väl lika gärna prova henne oxå. Och det klickade direkt, till Monicas stora förvåning, det var ju inte alls den typen av häst jag letade efter. Hon var inte lättriden, ett jäkla humör. Backade och slog mot skänkeln. Men jättefin!!! Hur nu det går ihop.....

  Det har väl hänt fler än en gång att jag tänkt att "den här damen har jag fått för mina synder" men det har gått snabbt över. Jag har tappat räkningen på alla gånger hon langat av mig och jag har fått ett tålamod som inte är av denna värld, lärt mig att det är ingen mening att hetsa upp sig och ta strid med ett sto med en sån bestämd egen vilja. Bättre att bara vänta ut henne och låtsas som det regnar. Men vi växte ihop på nåt vis, Cavatina och jag. Visste var vi hade varandra, antagligen därför hon var så trygg.

   För hon var gudomlig att hantera och att ha med på träningar och tävlingar. Cool och orädd. Hon tävlade  LA dressyr med plac. men kunde mycket mer (när hon själv tyckte det var lämpligt förstås), 1.30 hoppning med plac. i 1.20 och lätt fälttävlan med plac i deb men tränade msv.

   2000 bestämde jag mig för att betäcka henne med Campari M, delvis för att se om humöret ändrade sig. April-01 fick hon ett välskapt stoföl, Caprigna, som också hon visade sig vara en tuff och orädd dam men inte med ett fullt så jäkligt humör. Jag sålde Caprigna till Carina hösten hon var fyra och hon är kvar hos henne. Och jaaaa, Cavatinas humör blev faktiskt bättre!!!

   2005 fick Cavatina borelia med nedsatt immunförsvar och balansrubbningar mm som följd. Och senare tyvärr även fång. Men hon fick behandling och god tid för läkning och blev återställd men det tog ca ett år. Januari i år (2008) fick hon fånganfall igen, blev bättre men i slutet av augusti fick hon ett till, trots näringsfattigt hö, inget kraftfoder, inget bete. Jag hade bestämt att om hon fick ont igen skulle hon få sluta sina dagar och så blev det. Fredag den 5 september fick hon somna in här hemma på gården.

 

 

SOV GOTT CAVATINA

  

  

 

 

 

 

 

 

.